Althea - Diamonds of north Alighted Althea

Althea är dotter till vår tik Vera och  föddes i kennelns A-kull. Efter att syskonen flyttat så har Althea accepterats bra i kennelns flock. Althea har nu hunnit bli 2 år gammal. 

Sedan 4 månaders ålder har Althea följt med mamma Vera på utställningar. Althea har fått fina kritiker och tagit flertalet BIR, BIG och BIS placeringar i valpklasserna. Sedan Althea klivit upp och börjat tävla i junior-  och unghundsklass så har hon erhållit flertalet bedömningar med Excellent med Certifikatkvalitet. 

I valplådan var Althea en av de lugnaste valparna och hon vann tidigt en stor plats i mitt hjärta.  I takt med att hon växt så har hon också blivit mer och mer framåt. Hon är en riktig buse och så fort jag vänder bort blicken så hittar hon på hyss. 

Mila - Norrtussarnas Miss mon ami

Mila är en 3 årig tik som jag köpte som valp av min kära vän Camilla på Norrtussarnas kennel. 

Mila är vacker som en dröm och har alla exteriöra detaljer som en havanais ska ha. Hon har skött sig väldigt bra  i utställningsringen och hennes framtid känns väldigt hoppfull. Mila har nästan varje gång bedömts som Excellent  med CK - certifikatkvalitet och sommaren 2022 vann hon sitt första CERT och Nordic Dog show CERT. 2023 tog hon sitt första Internationella CERT.

Mila har alltid varit väldigt gosig och tillgiven och är en av dem som först tar plats i soffan bredvid matte. Utomhus kommer dock hennes barnasinne fram och det bästa hon vet är att leka tagen.  

Vera - Norrtussarnas Jazzy so Clazzy

Vera är en 4,5 årig tik som jag köpte som valp av min kära vän Camilla på Norrtussarnas kennel.

 

 Vera är min svarta diamant och har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Hon är oerhört lugn, snäll och kärleksfull men samtidigt också både busig och rolig. Hon älskar sina pipande gosedjur och så fort hon hör någon av dem pipa så kommer hon springande och börjar dansa på bakbenen av ren lycka. 

Vera har flertalet gånger blivit bedömd som Excellent på utställning och 2021 fick hon sitt första CK - certifikatkvalitét. 2023 tog Vera sitt första Reserv CERT och Reserv Nordic Dog show CERT.

Lova - Bubble of love Dusty

Lova är 6 år gammal och kommer från Östersund. Hon är en av familjens två sällskapshundar och har fattat lite extra tycke för vår äldsta dotter Alva. 

Lova testade på utställning som valp men hon förstod inte meningen med att visa upp sig för domarna. Däremot så har Lova en väldigt skarp nos som hon har fått använda inom nosework. Lova har genomgått doftprov på eucalyptus med godkänt resultat. Under hela Lovas liv har hon varit väldigt aktiv och påhittig. Så fort vi vänt henne ryggen så har hon hittat på bus.  Lovas specialitet är att hoppa upp på bord och köksbänkar för att se om hon kan få tag i någonting att äta. Som liten åt hon inte bara mat utan tuggade sönder allt hon kom åt. 

Adela - Stormväktarnas Adela

Adela kommer från Boden och fyller 9 år i sommar. Hon är familjens första havanais och anledningen till  att jag fastnade för rasen. Hon är världens snällaste hund och ett riktigt skolboksexemplar på hur en sällskapshund ska vara. 

Adela var söt som socker när hon var liten och som vuxen förvandlades hon till en riktig skönhet. Hon har oerhört vackra och kloka ögon som det är väldigt lätt att drunkna i. 

Adela är en riktig livsnjutare. Hon gillar att vara ute i naturen,  gå långa promenader, bada och sola, äta mat och mysa i soffan med familjen.  Det absolut bästa Adela vet är att bli kliad på magen och därför har hon fått vara kortklippt de senaste åren.